Do góry

Desery Przepis na:

Torcik bez pieczenia

Torcik bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 4028

Dodano:

Odsłon: 4202

Łatwy w przygotowaniu i smaczny torcik. Wystarczy przygotować krem i przełożyć nim biszkopciki. Nawet dziecko sobie z tym poradzi. Serdecznie polecam.

Składniki

  • 500 g okrągłych biszkoptów
  • 200 g śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady+3 łyżki mleka
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kremówka musi być dobrze schłodzona. Ubić ją z cukrem pudrem. Następnie dodawać po łyżce serca mascarpone i ubijać nadal na wolnych obrotach. Dodać kakao. 2 łyżeczki żelatyny wymieszać z 2-3 łyżkami wody. Gdy stężeje rozpuścić ją w mikrofalówce. Letnią żelatynę dodać do kremu i delikatnie wymieszać.
    Dno tortownicy, o średnicy 23 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty. Część pokroić na połówki i powkładać w puste miejsca. Na biszkopty rozsmarować połowę kremu. Na to następna porcja biszkoptów. Znów druga połowa kremu i ostatnia warstwa biszkoptów. Wierzch posmarować rozpuszczoną czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi. Dać do lodówki na kilka godzin. Najlepiej na całą noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń