Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik bezowy"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1113
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1113
Składniki
Białka ubij mikserem na sztywno, pod koniec stopniowo dosypując cukier. Dodaj sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną, zmiksuj. Duże blachy wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nich 3 koła i rozłóż na nich pianę. Piecz 90-120 min w temp. 110°C.
Maliny i cukier gotuj ok. 5 min mieszając, aż owoce się rozpadną i puszczą sok. Proszek budyniowy oraz mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 1 łyżką zimnej wody. Wlej do masy malinowej, mieszając gotuj na małym ogniu, aż całość zgęstnieje. Wystudź. Miękkie masło utrzyj mikserem na puch. Nie przerywając miksowania łyżka po łyżce dodawaj do niego masę malinową.
Do 1 szklanki mleka wsyp proszek budyniowy, wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj wraz z cukrem. Wlej rozpuszczony proszek budyniowy i gotuj mieszając, aż całość zgęstnieje. Wystudź. Masło utrzyj mikserem na puch i stopniowo dodawaj budyń. Blaty bezowe przełóż kremami, udekoruj owocami.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut. Porcja: 410 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie