Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik budyniowy. Przepis dla oszczędnych!"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 245
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 798
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 245
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 367
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 393
Polecam.
Odsłon: 798
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem na stolnicę. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz margarynę pokrojoną na kawałeczki. siekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, dodaj jajka. Szybko zagnieć rękoma jednolite ciasto.
Dużą tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto cienko rozwałkuj. Spód i brzeg formy wylep przygotowanym plackiem. Wstaw do lodówki. Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Ułóż na cieście.
Z budyniu, mleka oraz cukru ugotuj gęsty budyń. Zalej nim jabłka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godziny.Źródło: Tina