Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik budyniowy. Przepis dla oszczędnych!"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3503
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3503
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem na stolnicę. Dodaj cukier, cukier waniliowy oraz margarynę pokrojoną na kawałeczki. siekaj nożem, a kiedy powstaną grudki, dodaj jajka. Szybko zagnieć rękoma jednolite ciasto.
Dużą tortownicę wyłóż pergaminem. Ciasto cienko rozwałkuj. Spód i brzeg formy wylep przygotowanym plackiem. Wstaw do lodówki. Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Ułóż na cieście.
Z budyniu, mleka oraz cukru ugotuj gęsty budyń. Zalej nim jabłka. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około godziny.Źródło: Tina