Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne ciasto dla smakoszy kawy....
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12908
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10486
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6043
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5330
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12908
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Składniki
Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka wymieszane z wodą. Następnie dodać produkty sypkie ( mąki, proszek, kawę cappucino i delikatnie wymieszać łyżką. Podzielić na 2 części i wylac do 2 tortownic (21cm). Piec 25-30 minut w 190stC. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta podzielic na pół. Galaretke rozpuścić w pół szklanki wody i wystudzić. Śmietane ubić z cukrem, zagęstnikami i tężęjącą galaretką. Do ubitej masy dodać 4 łyżki kawy cappucino i delikatnie wymieszać. Blaty ciasta nasączyć roztworem kawy cappucino i ew dodatkiem spirytusu wg uznania. 3/4 kremu przełożyć placki, reszta posmarować górę i boki. Udekorowac wg uznania