Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty , nieskomplikowany , dla tych którzy są tak jak ja samoukami. Torcik zrobiłam mojej siostrzenicy, która kończyła swoje kolejne urodzinki. Torcik o smaku śmietankowym z serkiem mascarpone , najlepszy smak dla dzieciaków, którzy uwielbiają smak świeżo ubitej śmietanki z serkiem mascarpone. Torcik wyszedł bardzo smaczny i posmakował wszystkim którzy się nim delektowali.
mikser, tortownica, papier do pieczenia, nóż,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3820
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3820
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3826
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 396
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 750
Składniki
Biszkopt przygotowany według tego przepisu; https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-biszkopt-ktory-zawsze-wychodzi,1938933,bozena1960.html Poncz do nasączenia biszkoptu; Przegotowaną wodę wymieszać z cukrem i sokiem z cytryny. Masa śmietankowa z mascarpone; Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, na samym końcu ubijania dodać śmietan fixy , a następnie połączyć z serkiem mascarpone. Biszkopt pokroić na trzy równe krążki, każdy nasączyć ponczem. Spód biszkoptu posmarować dżemem nałożyć część masy śmietankowej, przykryć drugim krążkiem, posmarować dżemem, nałożyć ponownie część masy śmietankowej, nałożyć trzeci krążek. Cały tort posmarować pozostałą masą śmietankową , boki obłożyć wiórkami kokosowymi. Tort ozdobić według uznania, u mnie ozdobiony owocami, koralikami i ubitą śmietaną. Gotowy tort włożyć na kilka godzin do lodówki , a najlepiej na całą noc.