Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik francuski z kremem serowym"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3580
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3580
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Składniki
Ciasto francuskie rozwiń z rulonu. Jeśli używasz mrożonego, musisz je wcześniej rozmrozić. Stolnicę posyp mąką. Ułóż ciasto i rozwałkuj, wykrój dwa okrągłe blaty o tej samej wielkości. Z pozostałych skrawków wytnij trójkąty.
Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Rozłóż blaty i trójkąciki. Posmaruj rozkłóconym jajkiem. Blachę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz blaty na złoty kolor około 25 minut (trójkąciki wyjmij wcześniej).
Nektarynki wyszoruj starannie pod bieżącą wodą, przekrój na połówki i pozbaw pestek, a potem pokrój na ósemki. Serek mascarpone zmiksuj razem z cukrem.
Kremówkę ubij, połącz z serkiem oraz sokiem z cytryny. Zimne blaty przełóż kremem i owocami. Na wierzchu torciku rozłóż dekoracyjnie pozostały krem, owoce i trójkąciki z ciasta. Posyp cukrem pudrem.
Czas ok. 60 min; porcja – 590 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety