Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze znika w pierwszej kolejności. Niepozorny a super smaczny. Przepis na tortownicę 24cm. Biszkopt można zastąpić biszkopcikami.
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 106
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 300
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2132
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 75
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 530
Prosty i łatwy przepis na puszyste , smaczne i mięciutkie pączki. Kto raz wy...
Odsłon: 106
Plaster schabu z tłuszczykiem i kością.
Odsłon: 300
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2132
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 75
Zapiekanka z gotowanych ziemniaków to sycące i aromatyczne danie, idealne na...
Odsłon: 530
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną piane ze szczyptą soli, dodać cukier oraz żółtka, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. piec około 15-20 min w temp 180 stopni.
Utrzeć kostkę masła z cukrem pudrem, dodać 3 żółtka oraz olejek migdałowy. Zmniejszając obroty w mikserze dodać jabłka starte na grubych okach(lub ze słoika).
Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, zalać tężejącą galaretką. Najbardziej wg mnie pasuje wiśniowa lub pomarańczowa. Podawać mocno schłodzony.