Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze znika w pierwszej kolejności. Niepozorny a super smaczny. Przepis na tortownicę 24cm. Biszkopt można zastąpić biszkopcikami.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 235
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 47
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17506
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 235
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 47
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17506
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną piane ze szczyptą soli, dodać cukier oraz żółtka, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. piec około 15-20 min w temp 180 stopni.
Utrzeć kostkę masła z cukrem pudrem, dodać 3 żółtka oraz olejek migdałowy. Zmniejszając obroty w mikserze dodać jabłka starte na grubych okach(lub ze słoika).
Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, zalać tężejącą galaretką. Najbardziej wg mnie pasuje wiśniowa lub pomarańczowa. Podawać mocno schłodzony.