Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze znika w pierwszej kolejności. Niepozorny a super smaczny. Przepis na tortownicę 24cm. Biszkopt można zastąpić biszkopcikami.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11461
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 291
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 537
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10457
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 749
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11461
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 291
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 537
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10457
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 749
Składniki
Biszkopt: Białka ubić na sztywną piane ze szczyptą soli, dodać cukier oraz żółtka, następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. piec około 15-20 min w temp 180 stopni.
Utrzeć kostkę masła z cukrem pudrem, dodać 3 żółtka oraz olejek migdałowy. Zmniejszając obroty w mikserze dodać jabłka starte na grubych okach(lub ze słoika).
Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, zalać tężejącą galaretką. Najbardziej wg mnie pasuje wiśniowa lub pomarańczowa. Podawać mocno schłodzony.