Do góry

Desery Przepis na:

Torcik kokosowo-cytrynowy

Torcik kokosowo-cytrynowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2679

Dodano:

Odsłon: 5088

Szybki i orzeźwiający torcik na upalne dni

Składniki

  • 2 galaretki cytrynowe
  • 300g wiórków kokosowych
  • 500ml kefiru
  • 400g śmietany kremówki
  • 150g cukru
  • biszkopty
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Torcik kokosowo-cytrynowy

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody, ostudzić.

  2. Wiórki połączyć z kefirem i pozostawić na 30 minut.

  3. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno.

  4. Wiórki połączyć z galaretką i śmietaną.

  5. W tortownicy ułożyć biszkopty. Na biszkopty wyłożyć masę i wstawić do lodówki, żeby masa dobrze zastygła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zabecka 13 maja 2016 Lubie takie smaki i z chęcią zrobię ten torcik dla domowych łasuchów:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń