Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik lodowy z melonem i porzeczkami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7775
Składniki
Połowę ciastek drobno pokrusz. Kostkę do pieczenia Kasia stop w garnku. Dodaj okruszki i wymieszaj. Tortownicę wyłóż folią. Spód wylep przygotowaną masą i wstaw do lodówki.
Z miąższu melona powycinaj kuleczki albo pokrój go w kostkę. Porzeczki opłucz, trochę odłóż do dekoracji, resztę oderwij od gałązek.
Serek mascarpone wymieszaj z jogurtem, cukrem i likierem. Ubij 150 ml śmietany, domieszaj do masy serowej. Dodaj owoce i rozsmaruj na spodzie. Wstaw do zamrażalnika na 8 godzin.
Pozostałą śmietanę ubij. Tort wyjmij z formy. Posmaruj bitą śmietaną. Boki obsyp płatkami migdałowymi. Wierzch udekoruj resztą ciastek i owoców.Źródło: Naj