Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik lodowy z melonem i porzeczkami"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2956
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 121
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2956
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 121
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 59
Składniki
Połowę ciastek drobno pokrusz. Kostkę do pieczenia Kasia stop w garnku. Dodaj okruszki i wymieszaj. Tortownicę wyłóż folią. Spód wylep przygotowaną masą i wstaw do lodówki.
Z miąższu melona powycinaj kuleczki albo pokrój go w kostkę. Porzeczki opłucz, trochę odłóż do dekoracji, resztę oderwij od gałązek.
Serek mascarpone wymieszaj z jogurtem, cukrem i likierem. Ubij 150 ml śmietany, domieszaj do masy serowej. Dodaj owoce i rozsmaruj na spodzie. Wstaw do zamrażalnika na 8 godzin.
Pozostałą śmietanę ubij. Tort wyjmij z formy. Posmaruj bitą śmietaną. Boki obsyp płatkami migdałowymi. Wierzch udekoruj resztą ciastek i owoców.Źródło: Naj