Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować torcik malinowy.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35945
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1290
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1786
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35945
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1290
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1786
        
        
                Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę na sztywno. Do ubitej piany powoli małymi partiami dodawać cukier z dodatkiem malin, w dalszym ciągu ubijać. Do ubitej piany dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki razem mieszamy z proszkiem do pieczenia. Maki wsypujemy po brzegach miski i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Gotowe ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Galaretkę rozpuścić w możliwie niewielkiej ilości wody jednak nie więcej 100- 150 ml. Żelatynę rozpuścić w ok 50 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Jak galaretka będzie tężała, zacząć ubijać śmietanę. Do ubitej śmietany dodać zimna tężejącą galaretkę oraz żelatynę, dalej ubijając.