Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak przygotować torcik malinowy.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2503
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 392
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 925
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2503
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 285
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 392
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34695
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 925
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić pianę na sztywno. Do ubitej piany powoli małymi partiami dodawać cukier z dodatkiem malin, w dalszym ciągu ubijać. Do ubitej piany dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki razem mieszamy z proszkiem do pieczenia. Maki wsypujemy po brzegach miski i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Gotowe ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Galaretkę rozpuścić w możliwie niewielkiej ilości wody jednak nie więcej 100- 150 ml. Żelatynę rozpuścić w ok 50 ml wrzącej wody, odstawić do wystudzenia. Jak galaretka będzie tężała, zacząć ubijać śmietanę. Do ubitej śmietany dodać zimna tężejącą galaretkę oraz żelatynę, dalej ubijając.