Do góry

Desery Przepis na:

Torcik marmurkowy - szachownica

Torcik marmurkowy - szachownica

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 10998

Sezon na maliny tuż tuż, więc warto pomyśleć o urozmaiceniu naszej codziennej kuchni o ten aromatyczny składnik. Gorąco polecam torcik marmurkowy z malinami, który przeniesie was w siódme niebo.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Blaty złożyć razem, nożem naciąć tak aby utworzyć obręcze.

  2. Naprzemiennie kolorami poukładać od nowa blaty.

  3. Maliny zalać rumem, dosypać zwykły cukier, odstawić .

  4. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem, laskę wanilii przeciąć na pół, końcówką noża wyjąć miąższ i dodać do śmietany.

  5. Maliny osączyć z alkoholu, zostawiając jego część do nasączenia blatów, odkładając kilka malin do dekoracji. Owoce dodać do kremówki i wymieszać łyżką tak aby lekko rozgnieść maliny, odłożyć część kremu do posmarowania wierzchu i boków tortu.

  6. Blaty delikatnie nasączyć rumem z malin, przekładać kremem, wierz i boki posmarować odłożonym kremem i posypać malinami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń