Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , w środku śmietankowy , na zewnątrz czekoladowy.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1822
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Śmietanę podgrzewam w garnku , dodaję 1 białą czekoladę i mieszam do rozpuszczenia czekolady. Śmietanę wkładam do lodówki , aby dobrze się schłodziła. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej.
Białą i mleczną czekoladę rozpuszczam w osobnych pojemnikach i robię dekorację. Najlepiej na grubszej folii , robię oczka, nos i uszy. Wkładam do lodówki do stwardnienia.
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier wanilinowy, cukier i żółtka .Mieszam ok. 2 minut. Następnie wsypuję mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie mieszam. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia wylewam biszkopt. Piekę w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut w tem. 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem. Wyjmuję i studzę.
Biszkopt kroję na 3 krążki. śmietanę ubijam na sztywno, dodaję serek mascarpone. Odkładam ok. 6 łyżek masy do innego naczynia. Masą śmietanową przekładam krążki biszkoptu , łącznie z górą. Układam oczka, nos i uszy miśka. Do reszty masy dodaję nutellę i mieszam , napełniam szprycę do dekorowania i robię miśka. Wkładam w zimne miejsce na ok. 2 godziny.