Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny , w środku śmietankowy , na zewnątrz czekoladowy.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Składniki
Śmietanę podgrzewam w garnku , dodaję 1 białą czekoladę i mieszam do rozpuszczenia czekolady. Śmietanę wkładam do lodówki , aby dobrze się schłodziła. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej.
Białą i mleczną czekoladę rozpuszczam w osobnych pojemnikach i robię dekorację. Najlepiej na grubszej folii , robię oczka, nos i uszy. Wkładam do lodówki do stwardnienia.
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier wanilinowy, cukier i żółtka .Mieszam ok. 2 minut. Następnie wsypuję mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie mieszam. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia wylewam biszkopt. Piekę w nagrzanym piekarniku ok. 20 minut w tem. 180 stopni. Przed wyjęciem sprawdzam patyczkiem. Wyjmuję i studzę.
Biszkopt kroję na 3 krążki. śmietanę ubijam na sztywno, dodaję serek mascarpone. Odkładam ok. 6 łyżek masy do innego naczynia. Masą śmietanową przekładam krążki biszkoptu , łącznie z górą. Układam oczka, nos i uszy miśka. Do reszty masy dodaję nutellę i mieszam , napełniam szprycę do dekorowania i robię miśka. Wkładam w zimne miejsce na ok. 2 godziny.