Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik na zimno z truskawkami i mascarpone oraz biszkoptami to orzeźwiający deser w sam raz na upalne dni, doskonały smakołyk na wyjątkowe okazje, świetna propozycja dla wielbicieli truskawek. Taki torcik to delikatny i bardzo prosty w przygotowaniu smakołyk, który błyskawicznie znika z talerzy.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
Na dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy, wrzucamy połamane biszkopty około 4-5 sztuk, a pozostałe ciastka układamy dookoła brzegu tortownicy, jeden obok drugiego. Połowę umytych i obranych z szypułek truskawek kroimy na połówki a pozostałe truskawki przekładamy do miski i blendujemy do uzyskania konsystencji jednolitego musu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, po czym studzimy. W dużej misce ucieramy serek mascarpone z cukrem pudrem na gładki krem, stopniowo dodajemy mus truskawkowy oraz wystudzoną żelatynę. Połowę masy wykładamy na pokruszone biszkopty i dokładnie ją rozprowadzamy, na masie układamy połowę pokrojonych na kawałki truskawek a na owocach rozprowadzamy pozostałą masę. Wierzch ciasta dekorujemy pozostałymi truskawkami. Torcik wstawiamy do lodówki na około 4 godziny aby stężał, przed podaniem oprószamy go cukrem pudrem i dekorujemy miętą.