Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Naleśniki z farszem" w innej wersji
NALEŚNIKI: Wszystkie składniki na naleśniki wkładamy do miski. Całość dokładnie miksujemy, aby powstała jednolita i gładka masa. Powstałe ciasto wlewamy stopniowo łyżką na gorącą, polaną oliwą z oliwek patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Naleśniki powinny być grubsze niż te tradycyjne. Z podanej porcji powinno ich wyjść ok. 6-7 sztuk. Usmażone naleśniki odkładamy na talerz.
MASA: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy do niego margarynę, wsypujemy kakao, cukier oraz wlewamy kilka kropel olejku pomarańczowego. Wstawiamy garnek na średni ogień i gotujemy, aby margaryna i cukry rozpuściły się (co jakiś czas mieszając). Gdy wszystkie składniki rozpuszczą się, a mleko będzie wrzało, wsypujemy powoli kleik ryżowy, energicznie mieszając zawartość garnka, aby nie powstały grudki. Kleik ryżowy gotujemy ok. 3 minuty, ciągle go mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia.
Na dużym talerzu kładziemy pierwszy naleśnik i wykładamy na niego porcję kleiku. Przykrywamy to drugim naleśnikiem i nakładamy kolejną porcję kleiku. Postępujemy tak do momentu wykorzystania wszystkich naleśników i kleiku. Ostatnia warstwa kończy się naleśnikiem, na którym cieniutko rozsmarowujemy odrobinę kleiku ryżowego i posypujemy go pokruszonymi orzechami włoskimi i herbatnikami. Gotowy tort wstawiamy do lodówki, aby ostygł i zastygł.
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 27
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 49
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 24
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 27
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 17
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 49
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 24
Składniki
NALEŚNIKI: Wszystkie składniki na naleśniki wkładamy do miski. Całość dokładnie miksujemy, aby powstała jednolita i gładka masa. Powstałe ciasto wlewamy stopniowo łyżką na gorącą, polaną oliwą z oliwek patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Naleśniki powinny być grubsze niż te tradycyjne. Z podanej porcji powinno ich wyjść ok. 6-7 sztuk. Usmażone naleśniki odkładamy na talerz.
MASA: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy do niego margarynę, wsypujemy kakao, cukier oraz wlewamy kilka kropel olejku pomarańczowego. Wstawiamy garnek na średni ogień i gotujemy, aby margaryna i cukry rozpuściły się (co jakiś czas mieszając). Gdy wszystkie składniki rozpuszczą się, a mleko będzie wrzało, wsypujemy powoli kleik ryżowy, energicznie mieszając zawartość garnka, aby nie powstały grudki. Kleik ryżowy gotujemy ok. 3 minuty, ciągle go mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia.
Na dużym talerzu kładziemy pierwszy naleśnik i wykładamy na niego porcję kleiku. Przykrywamy to drugim naleśnikiem i nakładamy kolejną porcję kleiku. Postępujemy tak do momentu wykorzystania wszystkich naleśników i kleiku. Ostatnia warstwa kończy się naleśnikiem, na którym cieniutko rozsmarowujemy odrobinę kleiku ryżowego i posypujemy go pokruszonymi orzechami włoskimi i herbatnikami. Gotowy tort wstawiamy do lodówki, aby ostygł i zastygł.
Przepisy Desery
Desery
Sernik truskawkowy na zimno
Desery
Lody o smaku borówka-malina.
Desery
Puszysty sernik na herbatnikach
Desery
Sernik jagodowy na zimno, na spodzie piernikowo – słonecznikowym
Sernik truskawkowy na zimno
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 27
Lody o smaku borówka-malina.
Domowe lody o smaku borówki-malina. Kolejna wersja pysznego deseru na bazie ś...
Odsłon: 27