Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik serowo-galaretkowe,na czekoladowym spodzie. Torcik kolorowy.
ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać to tortownicy 27 cm, wyłożonej tylko papierem na dole. Piec w 175* ok.25-30 min.(sprawdzić patyczkiem).Zdjąć papier, ciasto ostudzić i włożyć z powrotem do tortownicy, zabezpieczonej wyżej boki.
Krem serowy: Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą, odstawić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem, cukrem waniliowym i śnieżką. Porcjami dodawać jogurt, potem ser i zmiksować. Na koniec dolewać, żelatynę i krótko zmiksować.
Wyłożyć masę na ciasto i schłodzić.
pianka 1- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia.
Zmiksować serek, dolewając galaretkę.
Wylać na zastygnięty krem serowy i ponownie schłodzić.
pianka 2-Postąpić jak z poprzednią pianką.
Białą czekoladę,pokroić nożykiem, albo zetrzeć na tarce i posypać na górze tortu
Można było ozdobić rozetkami z bitej śmietany.
Torcik przechowywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51030
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 161
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 371
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51030
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 161
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 371
Składniki
ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać to tortownicy 27 cm, wyłożonej tylko papierem na dole. Piec w 175* ok.25-30 min.(sprawdzić patyczkiem).Zdjąć papier, ciasto ostudzić i włożyć z powrotem do tortownicy, zabezpieczonej wyżej boki.
Krem serowy: Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą, odstawić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem, cukrem waniliowym i śnieżką. Porcjami dodawać jogurt, potem ser i zmiksować. Na koniec dolewać, żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć masę na ciasto i schłodzić.
pianka 1- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Zmiksować serek, dolewając galaretkę. Wylać na zastygnięty krem serowy i ponownie schłodzić.
pianka 2-Postąpić jak z poprzednią pianką.
Białą czekoladę,pokroić nożykiem, albo zetrzeć na tarce i posypać na górze tortu Można było ozdobić rozetkami z bitej śmietany. Torcik przechowywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.
Przepisy Desery
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Desery
Ciasto z truskawkami na zimno
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 11
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości s...
Odsłon: 24