Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodki i wyjątkowo pyszny - czekoladowo-orzechowy torcik waflowy. To chyba najprostsza wersja z jedynie 5 składników.
Czekoladę mleczną dzielimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści dodajemy masło orzechowe. Mieszamy dokładnie. Tak wykonaną masą przekładamy wafle. Na górę nie dajemy masy!
Zawijamy w folię aluminiową, obciążamy (ja ułożyłam na torciku deskę, a na nim 1kg cukru) i wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
Po tym czasie przygotowujemy polewę. Gorzką czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Gdy się rozpuści polewamy torcik. Od razu układamy połówki orzechów włoskich. Torcik, już bez zawijania w folię, umieszczamy w lodówce na kolejnych kilka godzin. Podajemy od razu po wyciągnięciu z lodówki.
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 7319
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 4122
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 334
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 343
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1818
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17480
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 488
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 334
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 343
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1818
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17480
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 488
Składniki
Czekoladę mleczną dzielimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści dodajemy masło orzechowe. Mieszamy dokładnie. Tak wykonaną masą przekładamy wafle. Na górę nie dajemy masy! Zawijamy w folię aluminiową, obciążamy (ja ułożyłam na torciku deskę, a na nim 1kg cukru) i wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie przygotowujemy polewę. Gorzką czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Gdy się rozpuści polewamy torcik. Od razu układamy połówki orzechów włoskich. Torcik, już bez zawijania w folię, umieszczamy w lodówce na kolejnych kilka godzin. Podajemy od razu po wyciągnięciu z lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto "Och i Ach"
Desery
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Desery
Domowe lody bananowe z masłem orzechowym
Desery
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą. Tylko 3 składniki
Ciasto "Och i Ach"
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 334
Placek śliwkowy z płatkami owsianymi
Dzisiaj upiekłam bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu placek śliwkowy. Pl...
Odsłon: 323