Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo słodki i wyjątkowo pyszny - czekoladowo-orzechowy torcik waflowy. To chyba najprostsza wersja z jedynie 5 składników.
Czekoladę mleczną dzielimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści dodajemy masło orzechowe. Mieszamy dokładnie. Tak wykonaną masą przekładamy wafle. Na górę nie dajemy masy!
Zawijamy w folię aluminiową, obciążamy (ja ułożyłam na torciku deskę, a na nim 1kg cukru) i wkładamy do lodówki na około 2 godziny.
Po tym czasie przygotowujemy polewę. Gorzką czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Gdy się rozpuści polewamy torcik. Od razu układamy połówki orzechów włoskich. Torcik, już bez zawijania w folię, umieszczamy w lodówce na kolejnych kilka godzin. Podajemy od razu po wyciągnięciu z lodówki.
Klasyczna mizeria, znakomity dodatek do obiadu. Przepis pochodzi z 422 odcink...
Odsłon: 39299
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 7383
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 81
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 482
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 77
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 81
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 44
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 482
Składniki
Czekoladę mleczną dzielimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści dodajemy masło orzechowe. Mieszamy dokładnie. Tak wykonaną masą przekładamy wafle. Na górę nie dajemy masy! Zawijamy w folię aluminiową, obciążamy (ja ułożyłam na torciku deskę, a na nim 1kg cukru) i wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie przygotowujemy polewę. Gorzką czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej razem z masłem. Gdy się rozpuści polewamy torcik. Od razu układamy połówki orzechów włoskich. Torcik, już bez zawijania w folię, umieszczamy w lodówce na kolejnych kilka godzin. Podajemy od razu po wyciągnięciu z lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 81
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 162