Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne i pyszny torcik z pianką i truskawkami.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115659
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1235
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115659
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7880
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2972
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1235
Składniki
Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać to tortownicy 27 cm, wyłożonej tylko papierem na dole. Piec w 175* ok.25-30 min.(sprawdzić patyczkiem).
Naczynie o kształcie półkuli i szerokiej na 30 cm., zafoliować w środku.
Truskawki średnie pokroić na 3 plasterki. Natomiast duże na 4. Ułożyć plasterki truskawek w całym środku.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego tężenia.Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą, odstawić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem, cukrem waniliowym i śnieżką. Porcjami dodawać jogurt, potem ser i zmiksować. Na koniec dolewać,tężejące galaretki, potem żelatynę i krótko zmiksować.Wsypać czekoladę i łopatką lekko wmieszać. Wylać na ułożone truskawki. Przykryć ciastem, dociskając i schłodzić. Wyłożyć na paterę, obracając. Zdjąć folię i kroić ciepłym nożem.