Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 97
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 425
Składniki
bialka ubic na sztywno powoli dospypywac cukier,nastepnie po jednym zoltku oraz przesiane maki,delikatnie wymieszac. upiec na zloto ok 30-40 min 170st. po zupelnym wystudzeniu kroimy biszkopt na 3 czesci,
krem zrobic wedlug przepisu na opakowaniu. przekladac nim blaty biszkoptowe posmarowane porzeczkami. wierzch i boki tortu rowniez posmarowac kremem i olozyc masa cukrowa. zelatyne namoczyz w zimnej wodzie nastepnie nad para wodna ja rozpuscic( nie dopuscic do zagotowania) dodac glukoze oraz maslo rozpuscic i zdjac z ognia,do ostudzonej papki dodajemy ok 80 deko cukru pudru i wyrabiamy,dodajemy barwniki;) SMACZNEGO!