Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
bialka ubic na sztywno powoli dospypywac cukier,nastepnie po jednym zoltku oraz przesiane maki,delikatnie wymieszac. upiec na zloto ok 30-40 min 170st. po zupelnym wystudzeniu kroimy biszkopt na 3 czesci,
krem zrobic wedlug przepisu na opakowaniu. przekladac nim blaty biszkoptowe posmarowane porzeczkami. wierzch i boki tortu rowniez posmarowac kremem i olozyc masa cukrowa. zelatyne namoczyz w zimnej wodzie nastepnie nad para wodna ja rozpuscic( nie dopuscic do zagotowania) dodac glukoze oraz maslo rozpuscic i zdjac z ognia,do ostudzonej papki dodajemy ok 80 deko cukru pudru i wyrabiamy,dodajemy barwniki;)
SMACZNEGO!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

anetaa26 02 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
piekna dekoracja :)1 Kto głosował? | Odpowiedz