Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki torcik z kawałkami brzoskwini i kremem z maślanki.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3369
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 89
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 827
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3369
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 89
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 827
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 84
Składniki
Tortownicę 28 cm dokładnie posmarować masłem. Masło utrzeć mikserem na najwyższych obrotach, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, sól cały czas ucierając na puch. Dodać jajka po jednym, każde jajko ucierać minutę. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia przesiać, powoli dosypywać do jaj.
Masę wyłożyć do przygotowanej formy, 28 cm, wyrównać wierzch. Ustawić na kratce w nagrzanym piekarniku ( 180 stopni) i piec przez 25-30 minut. Biszkopt dokładnie ostudzić i przełożyć kremem.
Krem: Żelatynę rozpuścić, stopniowo dodać maślankę. Odstawić do częściowego stężenia (używając maślanki schłodzonej wcześniej w lodówce, nastąpi to bardzo szybko ). Śmietanę ubić, dodać do maślanki, dodać cukier i brzoskwinie.
Na pierwszy blat biszkoptu ułożony w blaszce wylewamy masę z maślanki. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem można posypać pudrem.