Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 233 Ocena: 3692
Dodano: 04.01.2018
Odsłon: 4040
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Tortownicę 28 cm dokładnie posmarować masłem. Masło utrzeć mikserem na najwyższych obrotach, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, sól cały czas ucierając na puch. Dodać jajka po jednym, każde jajko ucierać minutę. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia przesiać, powoli dosypywać do jaj.
Masę wyłożyć do przygotowanej formy, 28 cm, wyrównać wierzch. Ustawić na kratce w nagrzanym piekarniku ( 180 stopni) i piec przez 25-30 minut. Biszkopt dokładnie ostudzić i przełożyć kremem.
Krem: Żelatynę rozpuścić, stopniowo dodać maślankę. Odstawić do częściowego stężenia (używając maślanki schłodzonej wcześniej w lodówce, nastąpi to bardzo szybko ). Śmietanę ubić, dodać do maślanki, dodać cukier i brzoskwinie.
Na pierwszy blat biszkoptu ułożony w blaszce wylewamy masę z maślanki. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem można posypać pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

GREGORHSPEED 04 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Bajeczny <3 Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 04 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Piękny i taki delikatny jak chmurka :) Chętnie zjadłabym kawałeczek dla poprawy humorku. Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 04 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha...zabieram przepis:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz