Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki torcik z kawałkami brzoskwini i kremem z maślanki.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1095
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 203
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 77
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1095
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 203
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 77
Składniki
Tortownicę 28 cm dokładnie posmarować masłem. Masło utrzeć mikserem na najwyższych obrotach, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, sól cały czas ucierając na puch. Dodać jajka po jednym, każde jajko ucierać minutę. Mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia przesiać, powoli dosypywać do jaj.
Masę wyłożyć do przygotowanej formy, 28 cm, wyrównać wierzch. Ustawić na kratce w nagrzanym piekarniku ( 180 stopni) i piec przez 25-30 minut. Biszkopt dokładnie ostudzić i przełożyć kremem.
Krem: Żelatynę rozpuścić, stopniowo dodać maślankę. Odstawić do częściowego stężenia (używając maślanki schłodzonej wcześniej w lodówce, nastąpi to bardzo szybko ). Śmietanę ubić, dodać do maślanki, dodać cukier i brzoskwinie.
Na pierwszy blat biszkoptu ułożony w blaszce wylewamy masę z maślanki. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem można posypać pudrem.