Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do dobrej herbatki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422284
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2306
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3212
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422284
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2306
Składniki
Wykonanie masy pomarańczowej: Pomarańcze obrać, sparzyć skórki, zalać wrzątkiem, zagotować- czynność tą powtórzyć 6 razy zmieniając wodę. Następnie skórki zmielić, dodać cukier, zmielone migdały i odparować na wolnym ogniu stale mieszając. Wykonanie torcika: Jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę, kisiele, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Dokładnie wymieszać, przelać do przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Po upieczeniu ostudzić, przekroić wzdłuż i posmarować letnią masą pomarańczową i ozdobić dowolnie.