Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do dobrej herbatki.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31022
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3680
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5511
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31022
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3680
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5511
Składniki
Wykonanie masy pomarańczowej: Pomarańcze obrać, sparzyć skórki, zalać wrzątkiem, zagotować- czynność tą powtórzyć 6 razy zmieniając wodę. Następnie skórki zmielić, dodać cukier, zmielone migdały i odparować na wolnym ogniu stale mieszając. Wykonanie torcika: Jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę, kisiele, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Dokładnie wymieszać, przelać do przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Po upieczeniu ostudzić, przekroić wzdłuż i posmarować letnią masą pomarańczową i ozdobić dowolnie.