Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do dobrej herbatki.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11048
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 243
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 372
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11048
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 243
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 372
Składniki
Wykonanie masy pomarańczowej: Pomarańcze obrać, sparzyć skórki, zalać wrzątkiem, zagotować- czynność tą powtórzyć 6 razy zmieniając wodę. Następnie skórki zmielić, dodać cukier, zmielone migdały i odparować na wolnym ogniu stale mieszając. Wykonanie torcika: Jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę, kisiele, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Dokładnie wymieszać, przelać do przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Po upieczeniu ostudzić, przekroić wzdłuż i posmarować letnią masą pomarańczową i ozdobić dowolnie.