Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do dobrej herbatki.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1163
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2063
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 492
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1163
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2063
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 492
Składniki
Wykonanie masy pomarańczowej: Pomarańcze obrać, sparzyć skórki, zalać wrzątkiem, zagotować- czynność tą powtórzyć 6 razy zmieniając wodę. Następnie skórki zmielić, dodać cukier, zmielone migdały i odparować na wolnym ogniu stale mieszając. Wykonanie torcika: Jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę, kisiele, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Dokładnie wymieszać, przelać do przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
Po upieczeniu ostudzić, przekroić wzdłuż i posmarować letnią masą pomarańczową i ozdobić dowolnie.