Do góry

Desery Przepis na:

Torcik z kisielu

Torcik z kisielu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2380 Ocena: 15372

Dodano:

Odsłon: 886

Idealny do dobrej herbatki.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie masy pomarańczowej:
    Pomarańcze obrać, sparzyć skórki, zalać wrzątkiem, zagotować- czynność tą powtórzyć 6 razy zmieniając wodę. Następnie skórki zmielić, dodać cukier, zmielone migdały i odparować na wolnym ogniu stale mieszając.
    Wykonanie torcika:
    Jajka utrzeć z cukrem. Następnie dodać mąkę, kisiele, proszek do pieczenia i rozpuszczoną margarynę. Dokładnie wymieszać, przelać do przygotowanej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.

  2. Po upieczeniu ostudzić, przekroić wzdłuż i posmarować letnią masą pomarańczową i ozdobić dowolnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń