Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik z kremowym musem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 270
Składniki
Zrób spód. Rozpuść masło z czekoladą. Przestudź. Żółtka zmiksuj z kakao, wymieszaj z czekoladą.
Ubij białka na lśniącą pianę, partiami dodając cukier. Połącz je z masą czekoladową.
Wlej ciasto do wyłożonej papierem tortownicy. Piecz w 180°C przez około 30 minut. (Ciasto stygnąc, opadnie).
Przygotuj mus. Rozpuść masło z czekoladą. Po przestudzeniu połącz je z żółtkami zmiksowanymi z kakao. Białka ubij na sztywno, dodając stopniowo cukier. Połącz je z masą czekoladową i żelatyną.
Wylej masę na upieczony spód. Wstaw do lodówki. Można ozdobić wiórkami.Źródło: Kobieta i życie