Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny deserek do herbatki. :)
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6681
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 206
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6681
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 206
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Schować do lodówki.
Białko ubić na sztywno. Schować do lodówki.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić.
Gdy biała czekolada nieco się schłodzi, połączyć ją delikatnie z białkiem, a następnie ze śmietanką. Całość dokładnie wymieszać.
Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Babeczki posmarować ciemną czekoladą.
Mus przełożyć do szprycy. Wycisnąć go do babeczek.
Kilka kostek białej czekolady zetrzeć na małej tarce. Wiórkami posypać torciki. Następnie posypać je niewielką ilością kakao.
Smacznego! :)