Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny deserek do herbatki. :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1447
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420873
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1900
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1447
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420873
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1900
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Schować do lodówki.
Białko ubić na sztywno. Schować do lodówki.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić.
Gdy biała czekolada nieco się schłodzi, połączyć ją delikatnie z białkiem, a następnie ze śmietanką. Całość dokładnie wymieszać.
Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Babeczki posmarować ciemną czekoladą.
Mus przełożyć do szprycy. Wycisnąć go do babeczek.
Kilka kostek białej czekolady zetrzeć na małej tarce. Wiórkami posypać torciki. Następnie posypać je niewielką ilością kakao.
Smacznego! :)