Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny deserek do herbatki. :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1293
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1216
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 410
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1293
Składniki
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Schować do lodówki.
Białko ubić na sztywno. Schować do lodówki.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzić.
Gdy biała czekolada nieco się schłodzi, połączyć ją delikatnie z białkiem, a następnie ze śmietanką. Całość dokładnie wymieszać.
Gorzką czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Babeczki posmarować ciemną czekoladą.
Mus przełożyć do szprycy. Wycisnąć go do babeczek.
Kilka kostek białej czekolady zetrzeć na małej tarce. Wiórkami posypać torciki. Następnie posypać je niewielką ilością kakao.
Smacznego! :)