Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5451
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 959
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11894
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1387
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5451
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 959
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11894
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1387
Składniki
Jajka wymieszać z wodą, dodać cukier i razem wymieszać. Na koniec wmieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Tortownicę o wymiarach 24 cm wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą, wylać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C, piec 30 min. Gdy biszkopt ostygnie ułożyć wzdłuż brzegu rurki na zmianę raz czekoladą do góry, raz do dołu.
Masło rozpuścić i przestudzić, następnie wymieszać z cukrem pudrem na gładką masę i dodać 200ml adwokatu. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do żelatyny wlać adwokat, następnie wmieszać ubitą śmietanę. Masę wyłożyć na biszkopt, wstawić do lodówki na 2 godz.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, wymieszać z pozostałym adwokatem. Wstawić na chwilę do lodówki, po czym lekko przemieszać i wylać na ciasto. Wstawić do lodówki na kolejne 2 godz.