Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
synek bedzie napewno zachwycony takim torcikiem na urodzinki...
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
biszkopt jasny rozcinamy na dwa
MASA1: 3 jajka i 1 szklanke cukru ubijamy w kapieli wodnej ok. 20 minut nastepnie dokładamy 2 łyżki kakao i czekoladę starta na tarce mieszamy i schładzamy, potem ucieramy z 1 kostka margaryny
8 białek ubijamy na sztywno z 2 szkl. cukru następnie wkładamy do kąpieli wodnej i ubijamy dalej okolo 20-25 minut,studzimy.ucieramy dwie kostki margaryny dokładajac stopniowo ostudzone białka i dzielimy mase na dwie części
do 1 częsci dokładamy pokruszoną chałwe i ucieramy a druga część odkładamy na bok
przełożenie tortu:biszkopt jasny-masa ciemna-biszkopt ciemny-masa z chałwa-biszkopt jasny
torta kroimy na dwie połowy jedna będzie spodem autka a drugą kładziemy na wierzch i docinamy nożem kształt dachu
3/4 odłożonej na bok masy łączymy z barwnikiem reszta zostaje biała,na odrobinie masy doklejamy delicje jako koła ,z białej masy wyciskamy dekoratorem szyby,światła i wkoło kół,reszte dekorujemy kolorową masą ,imię solenizanta i kontury szyb robimy pisakami