Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort urodzinowy na moje (o zgrozo) 35 urodziny!:)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 798
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 213
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31434
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 457
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 798
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 213
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31434
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 457
Składniki
Zrobienie tego tortu to banał:)
Krem - jajka utrzeć z cukrem, następnie dodawać miękkie masło i chwilę ucierać. Potem możemy już zmiksować, aby nadać puszystości i dodać cappuccino. Ja podzieliłam krem na dwie części i do jednej dodałam czarną porzeczkę. Tak jak napisałam, może być konfitura, jeśli nie mamy innej. Ja osobiście użyłam czarnej porzeczki ze spirytusu;)
Przekładamy spody bezowe kremem. Gotowe. Na wierzch posypałam jagody, żeby nadać tortowi ładny wygląd.