Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny tort z chałwową masą i konfiturą wiśniową
Najpierw przygotowujemy kawę i studzimy. Wiśnie ze słoiczka mieszamy z mrożonymi wiśniami, odstawiamy.
Biszkopt: Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywno, w dwóch turach dodajemy cukier, następnie w dwóch turach żółtka i na koniec delikatnie wmieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Przelewamy do średniej tortownicy i pieczemy do suchego patyczka. Przygotowujemy dwa biszkopty i dzielimy po ostudzeniu na cztery blaty.
Masa: Masło ubijamy na puch, dodajemy rozkruszoną chałwę w turach i ucieramy do jednolitej masy.
Układamy ciasto: jeden blat nasączamy kawą, wykładamy część masy a na nią część wiśni i tak robimy do skończenia blatów, z tym, że ostatni blat tylko lekko smarujemy masą (możemy też boki) i wylewamy polewę czekoladową. Dekorujemy według uznania.
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4235
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 87
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 402
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 94
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 395
Bardzo smaczne, marynowane w zalewie octowej, plasterki z ogórków, smakują ja...
Odsłon: 4235
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 87
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 402
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 94
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 395
Składniki
Najpierw przygotowujemy kawę i studzimy. Wiśnie ze słoiczka mieszamy z mrożonymi wiśniami, odstawiamy. Biszkopt: Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywno, w dwóch turach dodajemy cukier, następnie w dwóch turach żółtka i na koniec delikatnie wmieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Przelewamy do średniej tortownicy i pieczemy do suchego patyczka. Przygotowujemy dwa biszkopty i dzielimy po ostudzeniu na cztery blaty. Masa: Masło ubijamy na puch, dodajemy rozkruszoną chałwę w turach i ucieramy do jednolitej masy. Układamy ciasto: jeden blat nasączamy kawą, wykładamy część masy a na nią część wiśni i tak robimy do skończenia blatów, z tym, że ostatni blat tylko lekko smarujemy masą (możemy też boki) i wylewamy polewę czekoladową. Dekorujemy według uznania.
Przepisy Desery
Desery
Fale Dunaju
Desery
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Desery
Proste ciasto z owocami
Desery
Jagodzianki
Fale Dunaju
Pyszne ciasto o pięknej nazwie Fale Dunaju
Odsłon: 745
Mini serniczki z borówkami na ciepło
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 266