Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada + kokos to dla mnie zestawienie idealne :) Uwielbiam połączenie tych dwóch smaków, które zawsze doskonale poprawia mi humor :D Dzisiaj zapraszam na puszysty i wilgotny torcik czekoladowy z masą kokosową na bazie serka mascarpone. Wersja tylko dla dorosłych :)
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy pianę. Pod koniec ubijania dodajemy część cukru pudru, aby ją usztywnić. Z pozostałą częścią cukru pudru mieszamy żółtka, dodajemy je do ubitej piany i delikatnie mieszamy.
Następnie do masy powoli wsypujemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i ponownie delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy drobno posiekane orzechy włoskie.
Powstałą masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 30 minut*. Gotowy biszkopt studzimy i kroimy na 4 części.
* Przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem, czy nasz biszkopt jest odpowiednio upieczony.
Śmietanę kremówkę ubijamy, a następnie dodajemy serek mascarpone, cukier puder, kakao oraz likier kokosowy i wszystko mieszamy do odpowiedniego połączenia składników.
* serek mascarpone i kremówka powinny być schłodzone
** część masy pozostawiamy do wykończenia tortu
Każdy kawałek biszkoptu nasączamy ponczem przygotowanym z likieru kokosowego oraz wody kokosowej, a następnie smarujemy je masą. Kolejne części nakładamy na siebie, a całość smarujemy pozostałą częścią masy i obsypujemy ją wiórkami kokosowymi. Gotowy tort schładzamy w lodówce.
Życzę smacznego! :)
Sernik pieczony na herbatnikach, z serem wiaderkowym i serkiem mascarpone. De...
Odsłon: 30031
Tarta na kruchym, żytnim cieście z pysznymi dodatkami. Sprawdzi się na konkre...
Odsłon: 535
Delikatne pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym
Odsłon: 3104
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 29
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 57
Tarta na kruchym, żytnim cieście z pysznymi dodatkami. Sprawdzi się na konkre...
Odsłon: 535
Delikatne pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym
Odsłon: 3104
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 29
Jeśli w twoim domu do tej pory nie gościł bigos z młodej kapusty, warto jak n...
Odsłon: 57
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy pianę. Pod koniec ubijania dodajemy część cukru pudru, aby ją usztywnić. Z pozostałą częścią cukru pudru mieszamy żółtka, dodajemy je do ubitej piany i delikatnie mieszamy. Następnie do masy powoli wsypujemy przesianą mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i ponownie delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy drobno posiekane orzechy włoskie. Powstałą masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 30 minut*. Gotowy biszkopt studzimy i kroimy na 4 części. * Przed końcem pieczenia sprawdzamy patyczkiem, czy nasz biszkopt jest odpowiednio upieczony.
Śmietanę kremówkę ubijamy, a następnie dodajemy serek mascarpone, cukier puder, kakao oraz likier kokosowy i wszystko mieszamy do odpowiedniego połączenia składników. * serek mascarpone i kremówka powinny być schłodzone ** część masy pozostawiamy do wykończenia tortu
Każdy kawałek biszkoptu nasączamy ponczem przygotowanym z likieru kokosowego oraz wody kokosowej, a następnie smarujemy je masą. Kolejne części nakładamy na siebie, a całość smarujemy pozostałą częścią masy i obsypujemy ją wiórkami kokosowymi. Gotowy tort schładzamy w lodówce. Życzę smacznego! :)
Przepisy Desery
Desery
Sernik z truskawkami bez pieczenia
Desery
Ciasto z truskawkami i mascarpone
Desery
Ciasto z rabarbarem na maślance
Desery
Srakerowy Tort
Sernik z truskawkami bez pieczenia
Sernik z truskawkami bez pieczenia jest jednym z najłatwiejszych i najefektow...
Odsłon: 133
Ciasto z truskawkami i mascarpone
Musicie nam uwierzyć: ciasto z truskawkami i mascarpone z pewnością na stałe...
Odsłon: 125