Do góry

Desery Przepis na:

TORT CZEKOLADOWY

TORT CZEKOLADOWY

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 355

Dodano:

Odsłon: 9935

MOCNO CZEKOLADOWE DLA ŁASUCHÓW :)

Składniki

  • BISZKOPT:
  • - 10 JAJEK
  • - 3 ŁYŻKI KAKAO
  • - 7 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ
  • - 2 ŁYŻECZKI PR.DO PIECZENIA
  • KREM CZEKOLADOWY:
  • - 1 LITR ŚMIETANY 36%
  • -TABLICZKA GORZKIEJ CZEKOLADY
  • -4 OPAKOWANIA CUKRU WANILIOWEGO
  • - CIASTECZKA CZEKOLADOWE TYPU OREO
  • DODATKOWO:
  • -WIÓRKI CZEKOLADOWE DO OBSYPANIA BOKÓW TORTU
  • - LUB ZBLENDOWANE CIASTECZKA CZEKOLADOWE
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
TORT CZEKOLADOWY

Przygotowanie

  1. 1.BISZKOPT:

    - BIAŁKA MIKSUJEMY NA SZTYWNĄ PIANĘ
    - NASTĘPNIE DODAJEMY CUKIER I ŻÓŁTKA CIĄGLE MIKSUJĄC
    -PRZESIEWAMY MĄKĘ,KAKAO,I PR.DO PIECZENIA

    2.WSZYSTKO WLEWAMY DO FORMY (23 CM)
    3.ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO 160C ( TERMOOBIEG)
    I PIECZEMY OK 35MIN.

    4.STUDZIMY I PRZECINAMY NA 3 RÓWNE CZĘŚCI

  2. 1.CZEKOLADĘ ROZPUSZCZAMY W KĄPIELI WODNEJ-STUDZIMY
    2.UBIJAMY ŚMIETANĘ 36% I DODAJEMY CUKRY WANILIOWE I
    DELIKATNIE WLEWAMY CZEKOLADĘ CIĄGLE MIKSUJĄC.
    ( NIEWIELKĄ ILOŚĆ CZEKOLADY ZOSTAWIAMY DO
    POSMAROWANIA GÓRY TORTU)


    3.NA PIERWSZĄ CZĘŚĆ BISZKOPTU DAJEMY ŚMIETANĘ
    I UKŁADAMY OK.4 SZT.POKRUSZONYCH CIASTECZEK
    4.PRZYKRYWAMY BISZKOPTEM I CZYNNOŚĆ POWTARZAMY

    5.ODSTAWIAMY DO LODÓWKI NA OK 1 H

    6.GÓRĘ TORTU SMARUJEMY CZEKOLADĄ I OBSYPUJEMY BOKI
    TORTU.
    7. DEKORUJEMY DOWOLNIE

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Anna-Jolanta-Ce 27 lutego 2019 Ile dajemy cukru do biszkoptu? Bo w przepisie nie jest podane... :(

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 lutego 2018 Kolejna słodka "BOMBA" :D
Chylę czoła przed zdolnościami.
U nas nie do zrobienia, ale do zjedzenia jak najbardziej xD
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń