Do góry

Desery Przepis na:

Tort czekoladowy doniczka

Tort czekoladowy doniczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 156

Dodano:

Odsłon: 286

Bardzo ladny i latwy do zrobienai.Tort doniczka ,czekoladowy!POLECAM!

Składniki

  • Keksówka ok.11/28 cm
  • 2 jajka,100g cukru,100ml oleju,130g maki,1 lyzka pr.do pieczenia
  • 20g gorzkiego kakao,wanilie
  • Krem: 400ml smietany kremówki,400g mascarpone,2 smietany fix,2 lyzki cukru pudru
  • ok.30 czekoladowych batoników do oblozenia tortu
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tort czekoladowy doniczka

Przygotowanie

  1. Pieczemy spód tortu w keksówce.Jajka,cukier i wanilie ubijamy na puszysta mase.Dodajemy mleko i olej i dalej ubijamy.Nastepnie wsypujemy make z kakao i pr.do pieczenia-przesiane!Krótko miezsamy do polaczenia skladników.Wylewamy do keksówki i pieczemygóa/dól przez ok.40 min.175 stopni.

    Nastepnie przestudzone ciasto kroimy na trzy czesci.Mozemy je nasaczyc mlekiem,herbata lub sokiem.

    Krem: Smietanke ubijamy z cukrem i wanilia,dodajemy mascarpone i ubijamy krótko dalej.Dodajemy 2 lyzki kakao gorzkiego,zamieszac i gotowe.
    Blaty przekladamy kremem ,mozemy ulozyc owoce -ja dalam na spód banany.
    Górna czesc tortu posypujemy pokruszonym biszkoptem ,sluzy jako ziemia.Do okola przyklejamy kremem batoniki.Dekorujemy,na koncu cala donicze zwiazalam tasiemka.
    Tort stal dwa dni w lodówce i byl WYSMIENITY!!!!

  2. Zapraszam i zycze smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń