Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny malinowo-malinowy
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 57
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 30
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 174
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 789
Składniki
upiec biszkopt, przekroić na połowę. skropić placki wódką z wodą lub ze spirytusem. Ubić na sztywno śmietanę, wsypać kremy malinowe, odmrożone maliny i żelatynę rozpusczoną w soku z malin. wszystko wymieszć i wyłożyć na część placka, przyryć drugim plackiem. Ciasto wysmarować cienko masłem utartym z cukrem pudrem (by masa cukrowa się trzymała i nie rozpuściła pod pływem kontaktu ze śmietaną). Udekorować do woli ozdobami z masy cukrowej. smaczngo