Do góry

Desery Przepis na:

tort domek

tort domek

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 867

Dodano:

Odsłon: 4488

malinowo-śmietankowy z budyniowym podkładem

Składniki

  • biszkopt na 6 jaj, dwa placki
  • kostka masła
  • budyń waniliowy na 0,5 litra
  • śmietana kremówka 36 % 1 litr
  • krem do tortów malinowy 2 opakowania
  • śmietan fix 4 opakowania
  • maliny 300 gr
  • masa cukrowa do obłożenia tortu i wykonania ozdób
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. upieczone biszkopty przekroić na połowę, a następnie każdy placek na pół (będzie razem 8 placuszków). Ubić śmietanę ze śmietan fixem, dodać maliny, następnie wsypać kremy malinowe i delikatnie wymieszać. Placki przełożyć kremem śmietanowo-malinowym i układać jeden na drugim. Tort będzie wysoki. Wstawić do lodówki do stężenia. Następnie ściąć od góry placek (będzie dach) i obsmarować kremem budyniowym (budyń ugotowany w 1,5 szkl. mleka, po ostudzeniu utarty z kostką masła).
    Gotowy placek obłożyć masą cukrowa i udekorować według uznania. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń