Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
malinowo-śmietankowy z budyniowym podkładem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10601
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11596
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 605
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10601
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11596
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 605
Składniki
upieczone biszkopty przekroić na połowę, a następnie każdy placek na pół (będzie razem 8 placuszków). Ubić śmietanę ze śmietan fixem, dodać maliny, następnie wsypać kremy malinowe i delikatnie wymieszać. Placki przełożyć kremem śmietanowo-malinowym i układać jeden na drugim. Tort będzie wysoki. Wstawić do lodówki do stężenia. Następnie ściąć od góry placek (będzie dach) i obsmarować kremem budyniowym (budyń ugotowany w 1,5 szkl. mleka, po ostudzeniu utarty z kostką masła). Gotowy placek obłożyć masą cukrowa i udekorować według uznania. smacznego