Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, aromatyczne ciasto dyniowe przekładane kremem z kaszy manny
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2492
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3416
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2197
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2492
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3416
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1492
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2197
Składniki
ciasto: tak jak na muffinki mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki; w drugiej mokre. Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Przelewamy ciasto do dwóch tortownic 22cm i pieczemy w 170 st przez około 40 minut. Studzimy. Wystudzony placek przekrawamy na pół.
krem:do zimnego mleka wsypujemy mannę, dodajemy jajko i gotujemy od czasu do czasu mieszając; aż manna zgęstnieje. Ugotowaną kaszę mannę schładzamy. Ucieramy na jednolitą masę miękkie masło z cukrem pudrem. Następnie dodajemy mannę i ucieramy.
Ciasto przekładamy kremem i wkładamy do lodówki.