Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort fasolowy posypany płatkami migdałów"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3577
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 47
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3577
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 853
Składniki
Umytą fasolę zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia przepłucz ją, przecedź i ugotuj w osolonym wrzątku. Gdy będzie miękka, przetrzyj przez sito lub zmiksuj.
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem na puszysty krem. Stale ucierając, dodaj fasolę, posiekaną wanilię, proszek do pieczenia, migdały i kaszę manną. Na koniec połącz masę z białkami ubitymi na sztywną pianę.
Tortownicę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wlej przygotowane ciasto, po czym wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 30 minut. Gdy ostygnie, wyjmij je z formy, a następnie przetnij na trzy cienkie placki i przełóż dżemem.
Tak przygotowany tort posmaruj cukierniczą masą śmietankową i posyp uprażonymi płatkami migdałowymi.Źródło: Kurier TV