Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopt z suszonymi jabłkami, musem gruszkowym i pyszną waniliową śmietanką.
Tortownica 21 cm.
Ciasto biszkoptowe.
Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia.
Jabłka drobno posiekać.
Białka ubić na sztywną pianę.
Ciągle ucierając mikserem, wsypać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca.
Następnie dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem.
Dodać olej, przesianą wcześniej mąkę z kakao, jabłka i wymieszać szpatułką.
Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w 180 C przez około 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Mus gruszkowy.
Gruszki obrać, wydrążyć i pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować około 10 -15 minut.
Następnie wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać i całość zblendować. Odstawić do delikatnego wystudzenia.
Biszkopt przeciąć na pół.
Do formy przełożyć jeden blat ciasta, wyłożyć ciepły mus gruszkowy, przykryć drugim blatem ciasta.
Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia musu.
Krem śmietanowy.
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i wanilią
Pod koniec ubijania dodać śmietan fixy.
Ciasto wyjąć z formy.
Ubity krem wyłożyć na wierzch i boki ciasta.
Udekorować kolorowymi suszonymi gruszkami.
Tort schłodzić w lodówce.
Przepis na kolorowe suszone gruszki też znajdziecie w moich przepisach.
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 21
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12393
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 27
Sezon na młodą kapustę w rozpoczęty. Jej przygotowanie do obiadu zajmuje kilk...
Odsłon: 21
Paski z piersi kurczaka smażone z mieszanką warzyw chińskich z sosem sojowym...
Odsłon: 12393
Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, pizza ze szparagami powinna konie...
Odsłon: 27
Składniki
Tortownica 21 cm. Ciasto biszkoptowe. Mąkę wymieszać z kakao, proszkiem do pieczenia. Jabłka drobno posiekać. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, wsypać cukier, mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem. Dodać olej, przesianą wcześniej mąkę z kakao, jabłka i wymieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 C przez około 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika biszkopt odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Mus gruszkowy. Gruszki obrać, wydrążyć i pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, zalać wodą i gotować około 10 -15 minut. Następnie wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać i całość zblendować. Odstawić do delikatnego wystudzenia. Biszkopt przeciąć na pół. Do formy przełożyć jeden blat ciasta, wyłożyć ciepły mus gruszkowy, przykryć drugim blatem ciasta. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia musu.
Krem śmietanowy. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem i wanilią Pod koniec ubijania dodać śmietan fixy. Ciasto wyjąć z formy. Ubity krem wyłożyć na wierzch i boki ciasta. Udekorować kolorowymi suszonymi gruszkami.
Tort schłodzić w lodówce. Przepis na kolorowe suszone gruszki też znajdziecie w moich przepisach.
Przepisy Desery
Desery
Sernik borówkowy
Desery
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Sernik borówkowy
Pyszny, zdrowy sernik borówkowy.
Odsłon: 94
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 154