Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i delikatny,na pewno każdemu posmakuje:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11189
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11189
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Biszkopt Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubijać.Na końcu dać mąkę i pr.do pieczenia,zamieszać dokładnie.Dodać żółtka i delikatnie a dokładnie wymieszać.Po wierzchu posypać rozmrożonymi jagodami. Dać do nagrzanego do 170st.piekarnika i upiec do złotego koloru.
Ugotować budynie i wystudzić. Masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać zimny budyń dalej ucierając. Masę podzielić na pół.Do jednej części dodać jagody. Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. Spód posmarować masą z jagodami. Dać drugą część biszkoptu i wyłożyć masę budyniową. Posypać po wierzchu pozostałymi jagodami i dać do lodówki. Zimne prawie tężejące galaretki wylać na wierzch i dać do lodówki na 2-3 godz.
Smacznego życzę!