Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18258
Dodano: 04.10.2016
Odsłon: 2723
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Biszkopt
Białka ubić na sztywno,dodać cukier i ubijać.Na końcu dać mąkę i pr.do pieczenia,zamieszać dokładnie.Dodać żółtka i delikatnie a dokładnie wymieszać.Po wierzchu posypać rozmrożonymi jagodami.
Dać do nagrzanego do 170st.piekarnika i upiec do złotego koloru.
Ugotować budynie i wystudzić.
Masło utrzeć na puch i stopniowo dodawać zimny budyń dalej ucierając.
Masę podzielić na pół.Do jednej części dodać jagody.
Wystudzony biszkopt przekroić na dwie części.
Spód posmarować masą z jagodami.
Dać drugą część biszkoptu i wyłożyć masę budyniową.
Posypać po wierzchu pozostałymi jagodami i dać do lodówki.
Zimne prawie tężejące galaretki wylać na wierzch i dać do lodówki na 2-3 godz.
Smacznego życzę!
Na skróty
Komentarze do przepisu (12)

kasia882 28 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Takie ciacha to ja uwielbiam Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka38 08 października 2016Zgłoś do usunięcia
Ja właśnie pieke to napiszę jutro jak mi wyszło1 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagodzianka17 07 października 2016Zgłoś do usunięcia
Zapewne smaczne, nie jadłam jagód od 5 lat więc chętnie bym wpadła na kawałeczek :)P.S To ja kochana... MH Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ladylaura 05 października 2016Zgłoś do usunięcia
Ciacho mialo byc ,przepraszam. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ladylaura 05 października 2016Zgłoś do usunięcia
Super chacho.1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 04 października 2016Zgłoś do usunięcia
OMG! Chcę!!!! <3 Teraz !!!! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 04 października 2016Zgłoś do usunięcia
Bardzo smacznie wygląda :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz