Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny ,delikatny jak obłoczek,tylko zajadać.No i dietetyczny,bardzo polecam.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 65
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 70
Składniki
Biszkopty ułożyć w tortownicy kwadratowej. Jogurty zmiksować z cukrem i 1/2 szkl.jeżyn. Osobno rozpuścić 9 łyżeczek żelatyny w minimalnej ilości gorącej wody,letnie wlać do masy jogurtowej zblendować i szybko kłaść na biszkopty,gdyż masa tężeje. Na stężałą masę dać resztę jeżyn i do lodówki.
Galaretki rozrobić w mniejszej ilości wody niż w przepisie,ja dałam 800ml.Zalewać dobrze stężałą galaretką owoce stopniowo.Dać trochę by przykryła owoce,jak stężeje wtedy dać resztę. Tu musi być wyczucie jak dodawać galaretkę.
Smacznego życzę!