Do góry

Desery Przepis na:

Tort jeżynowy na jogurcie

Tort jeżynowy na jogurcie

Autor:

Przepisów i artykułów: 798 Ocena: 15290

Dodano:

Odsłon: 1218

Pyszny ,delikatny jak obłoczek,tylko zajadać.No i dietetyczny,bardzo polecam.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopty ułożyć w tortownicy kwadratowej.
    Jogurty zmiksować z cukrem i 1/2 szkl.jeżyn.
    Osobno rozpuścić 9 łyżeczek żelatyny w minimalnej ilości gorącej wody,letnie wlać do masy jogurtowej zblendować i szybko kłaść na biszkopty,gdyż masa tężeje.
    Na stężałą masę dać resztę jeżyn i do lodówki.

  2. Galaretki rozrobić w mniejszej ilości wody niż w przepisie,ja dałam 800ml.Zalewać dobrze stężałą galaretką owoce stopniowo.Dać trochę by przykryła owoce,jak stężeje wtedy dać resztę.
    Tu musi być wyczucie jak dodawać galaretkę.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń