Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort Kit Kat z kremem brzoskwiniowym.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 106
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 106
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 63
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 125
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy, w międzyczasie dodać wodę. Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku około 40 min. w temp. 180°C.
Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą, tak aby były dwie szklanki. W części płynu rozrobić budynie i cukier, resztę zagotować. Ugotować budyń, przestudzić. Zmiksować z miękkim masłem. Część brzoskwiń pokroić w kostkę, 1/3 kremu odstawić do wysmarowania brzegów tortu, resztę wymieszać z brzoskwiniami.
Biszkopt przekroić na trzy placki, przełożyć kremem, pozostałym kremem wysmarować wierzch i boki tortu. Tort obłożyć batonikami, a wierzch obsypać drażetkami czekoladowymi.