Do góry

Desery Przepis na:

Tort Kit Kat

Tort Kit Kat

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 217

Dodano:

Odsłon: 3250

Tort Kit Kat z kremem brzoskwiniowym.

Składniki

  • Biszkopt:
  • ¾ szklanki cukru
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wody
  • 4 jajka
  • Krem:
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 budynie waniliowe
  • 2 łyżki cukru
  • 230g masła
  • Dodatkowo:
  • kolorowe drażetki czekoladowe
  • batoniki Kit Kat (21 szt.)
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tort Kit Kat

Przygotowanie

  1. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy, w międzyczasie dodać wodę.
    Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku około 40 min. w temp. 180°C.

  2. Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą, tak aby były dwie szklanki. W części płynu rozrobić budynie i cukier, resztę zagotować. Ugotować budyń, przestudzić. Zmiksować z miękkim masłem. Część brzoskwiń pokroić w kostkę, 1/3 kremu odstawić do wysmarowania brzegów tortu, resztę wymieszać z brzoskwiniami.

  3. Biszkopt przekroić na trzy placki, przełożyć kremem, pozostałym kremem wysmarować wierzch i boki tortu. Tort obłożyć batonikami, a wierzch obsypać drażetkami czekoladowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń