Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z naszych lubionych tortów. Sucharki z nutellą na spód, masa serowa z migdałami i mnóstwo malin zatopionych w malinowej ( jakżeby inaczej;) galaretce. Pycha! I co najważniejsze- bez pieczenia:)
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4559
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14633
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 64
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4559
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 723
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14633
Składniki
Sucharki ścieramy na tarce, łączymy z nutellą ( powinna być w temperaturze pokojowej, łatwiej się ugniata. Tortownicę ( 26 cm) wykładamy papierem, wykładamy naszą chrupiącą masę czekoladową i do lodówki na kilka chwil. Twaróg wykładamy do miski, dosładzamy do smaku cukrem pudrem. Rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny w gorącej wodzie, jak przestygnie łączymy z twarogiem i delikatnie miksujemy. Na spód czekoladowy sypiemy pół opakowania migdałów w płatkach. Na to wykładamy naszą masę serową. Wkładamy do lodówki, aby masa serowa zastygła. Galaretki rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Studzimy. Maliny wykładamy na masę serową i zalewamy galaretką. Jeśli maliny są świeże galaretka powinna być bardziej stężona, jeśli mrożone to nie musimy długo czekać. Tort z galaretką znów wstawiamy do lodówki do pełnego stężenia. Na koniec dekorujemy boki pozostałą częścią płatków migdałowych.