Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z naszych lubionych tortów. Sucharki z nutellą na spód, masa serowa z migdałami i mnóstwo malin zatopionych w malinowej ( jakżeby inaczej;) galaretce. Pycha! I co najważniejsze- bez pieczenia:)
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12505
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5090
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 82
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12505
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 5090
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 82
Składniki
Sucharki ścieramy na tarce, łączymy z nutellą ( powinna być w temperaturze pokojowej, łatwiej się ugniata. Tortownicę ( 26 cm) wykładamy papierem, wykładamy naszą chrupiącą masę czekoladową i do lodówki na kilka chwil. Twaróg wykładamy do miski, dosładzamy do smaku cukrem pudrem. Rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny w gorącej wodzie, jak przestygnie łączymy z twarogiem i delikatnie miksujemy. Na spód czekoladowy sypiemy pół opakowania migdałów w płatkach. Na to wykładamy naszą masę serową. Wkładamy do lodówki, aby masa serowa zastygła. Galaretki rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Studzimy. Maliny wykładamy na masę serową i zalewamy galaretką. Jeśli maliny są świeże galaretka powinna być bardziej stężona, jeśli mrożone to nie musimy długo czekać. Tort z galaretką znów wstawiamy do lodówki do pełnego stężenia. Na koniec dekorujemy boki pozostałą częścią płatków migdałowych.