Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z naszych lubionych tortów. Sucharki z nutellą na spód, masa serowa z migdałami i mnóstwo malin zatopionych w malinowej ( jakżeby inaczej;) galaretce. Pycha! I co najważniejsze- bez pieczenia:)
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 29
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 91
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 29
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 91
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 293
Składniki
Sucharki ścieramy na tarce, łączymy z nutellą ( powinna być w temperaturze pokojowej, łatwiej się ugniata. Tortownicę ( 26 cm) wykładamy papierem, wykładamy naszą chrupiącą masę czekoladową i do lodówki na kilka chwil. Twaróg wykładamy do miski, dosładzamy do smaku cukrem pudrem. Rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny w gorącej wodzie, jak przestygnie łączymy z twarogiem i delikatnie miksujemy. Na spód czekoladowy sypiemy pół opakowania migdałów w płatkach. Na to wykładamy naszą masę serową. Wkładamy do lodówki, aby masa serowa zastygła. Galaretki rozpuszczamy w pół litra gorącej wody. Studzimy. Maliny wykładamy na masę serową i zalewamy galaretką. Jeśli maliny są świeże galaretka powinna być bardziej stężona, jeśli mrożone to nie musimy długo czekać. Tort z galaretką znów wstawiamy do lodówki do pełnego stężenia. Na koniec dekorujemy boki pozostałą częścią płatków migdałowych.