Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort zrobiłam na urodziny mojej wnuczki Nicoli. Przyszła , poprosiła i co babci zostało trzeba prośby wnuków spełniać , tym bardziej jak się ma tak kochane wnuki ja moje, (wiem że dla każdej babci wnuki są najukochańsze) a ja mam liczną gromadkę bo aż ośmioro i to dla nich lubię piec ciasta i torty , a także jak tylko nadarzy się okazja to i gotować .
tortownica o średnicy 26 cm, papier do pieczenia, nóż do przekrojenia biszkoptu, miska , mikser,
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 126
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 126
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 705
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 84
Składniki
Biszkopt jak już kiedyś pisałam robię według tego przepisu. Oto link; https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-biszkopt-ktory-zawsze-wychodzi,1938933,bozena1960.html?t=1670541904190 Krem śmietankowy; Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fixy. Do ubitej śmietany cienkim strumieniem wlewać rozpuszczoną w gorącej wodzie letnią żelatynę. Krem malinowy. Gotową masę śmietankowo - malinową zrobić według opisu na opakowaniu. Gotowy krem śmietankowy zrobić według opisu na opakowaniu. Poncz; Cukier rozmieszać w gorącej wodzie dodając sok z cytryny. Składanie tortu; Spodni blat biszkoptu nasączyć ponczem, następnie posmarować dżemem (smak jaki kto lubi), nałożyć krem śmietankowy (część kremu odłożyć do dekoracji tortu),przykryć drugim blatem. Nasączyć ponczem posmarować dżemem nałożyć krem malinowy ( niewielką część kremu odłożyć do dekoracji tortu), nałożyć trzeci ostatni blat. Cały tort łącznie z górą obłożyć gotowym kremem śmietankowym. Boki tortu obsypać AMARANTUSEM EKSPANDOWANYM, natomiast górę udekorować różyczkami, listkami z masy cukrowej.( u mnie różyczki i listki mojego wykonania). Rozetkami z kremów oraz koralikami cukrowymi. Tort włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego.