Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny tort z masami owocowymi o smaku jagodowym , brzoskwiniowym i malinowym, nasączony syropem z brzoskwiń z dodatkiem spirytusu.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 120
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12586
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1247
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 743
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 120
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12586
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1247
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 743
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem, dodaj żółtka, olej oraz przesianą mąkę z proszkiem. Ciasto przelej do tortownicy o średnicy 26 cm. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu przekrój na trzy części.
Masa Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem dodaj żółtka. Misę z masą jajeczną umieść na garnku z wrzącą wodą ubijaj na małych obrotach do rozpuszczenia się cukru Następnie zdejmij masę i cały czas mieszaj aż do całkowitego wystygnięcia żeby się nie zważyła.
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj małymi strumieniami, cały czas ubijając masę jajeczną. Utrzyj puszysty krem. Podziel na 3 części. Odłóż 3 łyżki do dekoracji
Brzoskwinie z puszki odsącz na sicie. Do pozostałego syropu dolej spirytus. Odsączone brzoskwinie pokrój w kostkę. Jagody i maliny rozmrażamy na sicie, następnie, przecieramy przez sito.
Do jednej części masy dodajemy pokrojone brzoskwinie, do drugiej przetarte jagody, do trzeciej przetarte maliny.
Pierwszy blat biszkoptu nasącz syropem z brzoskwiń i wyłóż masę jagodową, przykryj drugim blatem, nasącz i wyłóż masę brzoskwiniową, przykryj ostatnim blatem biszkoptu, nasącz i wyłóż masę malinową . Wierzch i boki posmaruj masą malinową, boki tortu obsyp pokruszonymi herbatnikami. Wierzch udekoruj według własnego uznania za pomocą rękawa cukierniczego. Tort wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Przepisy Desery
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Różana pascha z bakaliami
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 37
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 90