Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swietny czy straszny- zdania podzielone, ale najwazniejsze, ze zyczenie jubilatki spelnione :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 888
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5484
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17777
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 888
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5484
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17777
Składniki
Zelatyne rozpuscic w 30 ml cieplej wody. W garnuszku rozpuscic miod (nie dopuscic do zagotowania). Zestawic z gazu, dodac margaryne i zelatyne, mieszac az sie rozpusci (nie podgrzewac!). Do miski wsypac 500 g cukru pudru i wlac mase miodowa, zagniatac rekami jak ciasto, w razie potrzeby dosypywac cukru pudru. Masa ma byc jak plastelina.
Mase podzielic na 3 czesci- mala czesc zostsje biala (na oczka, usta i kokarde), ok 1/5 masy barwimy na pomaranczowo (nogi) a reszte na czarno. Zabarwiona mase rozwalkowywujemy i dekorujemy tort.
Z podanej masy na tort mozemy zrobic wlasciwie kazdy ksztalt, jaki podpowie nam wyobraznia :)
Inspiracje do wykonania pajaka zaczerpnelam ze strony torcikowo.pl, natomiast masa tortowa i masa cukrowa sa wg mojego przepisu (identycznie wykonany byl tort sponge bob, znajdujacy sie w moich przepisach).