Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swietny czy straszny- zdania podzielone, ale najwazniejsze, ze zyczenie jubilatki spelnione :)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1168
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 418
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3341
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 884
Składniki
Zelatyne rozpuscic w 30 ml cieplej wody. W garnuszku rozpuscic miod (nie dopuscic do zagotowania). Zestawic z gazu, dodac margaryne i zelatyne, mieszac az sie rozpusci (nie podgrzewac!). Do miski wsypac 500 g cukru pudru i wlac mase miodowa, zagniatac rekami jak ciasto, w razie potrzeby dosypywac cukru pudru. Masa ma byc jak plastelina.
Mase podzielic na 3 czesci- mala czesc zostsje biala (na oczka, usta i kokarde), ok 1/5 masy barwimy na pomaranczowo (nogi) a reszte na czarno. Zabarwiona mase rozwalkowywujemy i dekorujemy tort.
Z podanej masy na tort mozemy zrobic wlasciwie kazdy ksztalt, jaki podpowie nam wyobraznia :)
Inspiracje do wykonania pajaka zaczerpnelam ze strony torcikowo.pl, natomiast masa tortowa i masa cukrowa sa wg mojego przepisu (identycznie wykonany byl tort sponge bob, znajdujacy sie w moich przepisach).