Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje nawet najbardziej wybrednym. Jest bardzo kolorowy i świeży. Na zdjęciu w wersji pomniejszonej - można zrobić zamiast tortu smakowite desery z bezą.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Składniki
Ubijamy białka dodając po łyżeczce cukru. Po ubiciu dodajemy ocet i mieszamy.
Na blachę wykładamy papier do pieczenia - wylewamy bezowa masę. Wstawiamy bezę do piekarnika nagrzanego do 180 C na 2 minuty, po czym skręcamy piekarnik do 150 C i pieczemy przez 75 minut. Po upływie tego czasu gasimy piekarnik i zostawiamy bezę w środku aż ostygnie - nie zaglądam do środka ! Ja pieką zawsze beze dzień wcześniej i wyciągam z piekarnika dopiero rano.
Ubijamy śmietanę z usztywniaczem do piany na sztywną masę.
Smarujemy bezę ubitą śmietaną i dekorujemy owocami. Można przełożyc warstwą lodów. Wstawiamy do lodówki i czekamy na gości :)