Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje nawet najbardziej wybrednym. Jest bardzo kolorowy i świeży. Na zdjęciu w wersji pomniejszonej - można zrobić zamiast tortu smakowite desery z bezą.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13177
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5428
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13177
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5428
Składniki
Ubijamy białka dodając po łyżeczce cukru. Po ubiciu dodajemy ocet i mieszamy.
Na blachę wykładamy papier do pieczenia - wylewamy bezowa masę. Wstawiamy bezę do piekarnika nagrzanego do 180 C na 2 minuty, po czym skręcamy piekarnik do 150 C i pieczemy przez 75 minut. Po upływie tego czasu gasimy piekarnik i zostawiamy bezę w środku aż ostygnie - nie zaglądam do środka ! Ja pieką zawsze beze dzień wcześniej i wyciągam z piekarnika dopiero rano.
Ubijamy śmietanę z usztywniaczem do piany na sztywną masę.
Smarujemy bezę ubitą śmietaną i dekorujemy owocami. Można przełożyc warstwą lodów. Wstawiamy do lodówki i czekamy na gości :)