Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort przełożony bitą śmietaną o smaku krówki z kawałkami czekolady:)
Biszkopt jasny:
jaja całe ubijamy z cukrem na puszystą pianę dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy łyżką. pieczemy ok 40 minut w 170 stopniach na tortownicy o śr 24 cm.
Schłodzony biszkopt dzielimy na 3 cienkie blaty.
Biszkopt ciemny:
ubijamy jaja z cukrem, a następnie dodajemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia, pieczemy nieco krócej ok 35 min.
Uwaga należy sprawdzać ciasto patyczkiem ponieważ piekarnik piekarnikowi nie równy ;)
całkowicie zimny dzielimy na 2 części.
Wlewamy kremówkę do misy i ubijamy po trochę dodajemy kajmak.
Na końcu dodajemy fixy i miksujemy dokładnie. czekoladę kroimy i mieszamy łyżką wstawiamy na chwilę do lodówki.
Przekładamy :
Biały blat (naponczowany kawą)-krem-ciemny blat-krem-jasny blat -krem-ciemy blat krem -jasny blat.
całość obkładamy kremem maślanym i następnie robimy dekorację z masy cukrowej ;)
smacznego ;)
Jeśli lubicie sos serowy a nie wiecie jak go zrobić, zapraszam :)
Odsłon: 96692
Zakwas pszenny najlepszy do pieczenia chleba mieszanego pszenno-żytniego
Odsłon: 8902
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 107
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 200
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1043
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2281
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 107
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 200
Czasami warto się zastanowić co robimy rano gdy wstaniemy. Początek dnia jest...
Odsłon: 1043
Bardzo smaczne ciasto, które cały czas jest wilgotne i się nie kruszy. Smakie...
Odsłon: 2281
Składniki
Biszkopt jasny: jaja całe ubijamy z cukrem na puszystą pianę dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy łyżką. pieczemy ok 40 minut w 170 stopniach na tortownicy o śr 24 cm. Schłodzony biszkopt dzielimy na 3 cienkie blaty. Biszkopt ciemny: ubijamy jaja z cukrem, a następnie dodajemy mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia, pieczemy nieco krócej ok 35 min. Uwaga należy sprawdzać ciasto patyczkiem ponieważ piekarnik piekarnikowi nie równy ;) całkowicie zimny dzielimy na 2 części.
Wlewamy kremówkę do misy i ubijamy po trochę dodajemy kajmak. Na końcu dodajemy fixy i miksujemy dokładnie. czekoladę kroimy i mieszamy łyżką wstawiamy na chwilę do lodówki.
Przekładamy : Biały blat (naponczowany kawą)-krem-ciemny blat-krem-jasny blat -krem-ciemy blat krem -jasny blat. całość obkładamy kremem maślanym i następnie robimy dekorację z masy cukrowej ;) smacznego ;)
Przepisy Desery
Desery
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Desery
Sernik na zimno - idealny na lato!
Desery
Naleśniki z serem i sosem owocowym
Desery
Sernik krówkowy
Gofry z dżemem i bitą śmietaną
Polecam pyszne gofry obłożone dżemem i ozdobione bitą śmietaną. Gofry są bar...
Odsłon: 89
Sernik na zimno - idealny na lato!
Owocowy sernik na zimno z galaretką - idealny na lato
Odsłon: 546