Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, lekki, aromatyczny tort pomarańczowy
Galaretkę rozpuściłam w 400 ml wrzącej wody, przelałam do płaskiego naczynia do wystudzenia.
Białka ubiłam na sztywną pianę, dodałam cukier, żółtka na koniec dodałam mąkę i kisiel i delikatnie wymieszałam ciasto i przelałam do tortownicy. Upieczony i wystudzony biszkopt przekroiłam na 3 blaty.
Pomarańczę sparzyłam i starłam skórkę, połówkę pomarańczy oczyściłam z białych skórek i pokroiłam w kostkę.
Foremką do ciastek wykroiłam półksiężyce z galaretki do dekoracji, resztę pokroiłam w kostkę.
Śmietankę ubiłam , dodałam cukier puder i serek mascarpone, odłożyłam 3 łyżki do dekoracji, do reszty dodałam galaretkę, pomarańczę i otartą skórkę.
blaty posmarowałam dżemem, przełożyłam kremem, udekorowałam.
Smacznego
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 211
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1363
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 139
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 192
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 211
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1363
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 139
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 192
Składniki
Galaretkę rozpuściłam w 400 ml wrzącej wody, przelałam do płaskiego naczynia do wystudzenia. Białka ubiłam na sztywną pianę, dodałam cukier, żółtka na koniec dodałam mąkę i kisiel i delikatnie wymieszałam ciasto i przelałam do tortownicy. Upieczony i wystudzony biszkopt przekroiłam na 3 blaty. Pomarańczę sparzyłam i starłam skórkę, połówkę pomarańczy oczyściłam z białych skórek i pokroiłam w kostkę. Foremką do ciastek wykroiłam półksiężyce z galaretki do dekoracji, resztę pokroiłam w kostkę. Śmietankę ubiłam , dodałam cukier puder i serek mascarpone, odłożyłam 3 łyżki do dekoracji, do reszty dodałam galaretkę, pomarańczę i otartą skórkę. blaty posmarowałam dżemem, przełożyłam kremem, udekorowałam. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 61
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 672