Do góry

Desery Przepis na:

Tort porzeczkowy z mascarpone.

Tort porzeczkowy z mascarpone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17784

Dodano:

Odsłon: 7270

Tort wyszedł przepyszny,delikatny,rozpływający się w ustach,lekko kwaskowy.Bardzo polecam:)

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Tort porzeczkowy z mascarpone.

Przygotowanie

  1. Na spód tortownicy 25/25cm wyłożonej folią aluminiową poukładać warstwę biszkoptów.

    Śmietankę ubić z cukrem pudrem ,oraz śmietan-fixem.
    Do serka dać sok z cytryny ,oraz startą skórkę.

    Dodać śmietankę i zmiksować.

    Wrzucić porzeczki,delikatnie wymieszać.

    Krem podzielić na 3 części.Kłaść na warstwy biszkoptów i równo rozsmarować.

  2. Wierzch udekorować porzeczkami,winogronami i borówkami.
    Dać do lodówki na kilka godzin.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń