Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort Raffaello"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3591
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 49
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3591
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 128
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 858
Składniki
Krok pierwszy. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Miękkie masło zmiksuj razem z 8 dag cukru. Cały czas miksując, kolejno dodawaj po jednym żółtku. Schło dzone białka ubij ze szczyptą soli na pianę.
Krok drugi . Do masy żółtkowej dodaj 130 ml mleka kokosowego, mąkę, połowę wiórków i łyżeczkę proszku do pieczenia. Połącz z pianą z białek. Ciasto przełóż do tortownicy. Piecz 50 min w 160 st.
Krok trzeci. Czekoladę połam, rozpuść w gorącej kąpieli wodnej. Biały ser zmiel. Kremówkę ubij na sztywno. Połącz z serem, resztą mleka oraz przestudzoną czekoladą. Powstały krem odstaw na godzinę do lodówki.
Krok czwarty. 5 dag marcepanu za- gnieć z czerwonym barwnikiem spożywczym, rozwałkuj na cienki placek. Foremką wytnij małe serduszka. Upieczony biszkopt wystudź, przekrój na trzy blaty.
Krok piąty. Na pierwszym blacie rozsmaruj 5 dag dżemu i 1/3 kremu. Przykryj drugim blatem i porcją kremu. Ułóż trzeci blat, dociśnij. Tort posmaruj resztą kremu i obsyp wiórkami kokosowymi. Ozdób serduszkami.
Czas ok. 120 min; porcja – 540 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety