Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik wyszedł pyszny,po prostu rozpływa się w ustach.Serdecznie polecam:)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25933
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3278
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1417
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25933
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3278
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1417
Składniki
Upiec biszkopt w tortownicy o średnicy 28 cm, wyjąć i wystudzić. Brzoskwinie odcedzić ze soku i pokroić w grubszą kostkę Soku nie wylewamy,odstawiamy . Galaretki brzoskwiniowe,rozpuścić w 1 i 1/2 szkl.wrzątku,cały czas mieszając dać na palnik ,nie gotować mieszać,ona się rozpuści. W garnku do zmiksowanego sera ,wlać przestudzone galaretki,i dokładnie zmiksować.Na końcu dodać brzoskwinie i wymieszać łyżką. Biszkopt dać do tortownicy ,wylać masę serową i zostawić do zastygnięcia. Ananasy odcedzić i pokroić w pół księżyce, ułożyć na masie serowej.-soku nie wylewamy. Soki brzoskwiniowe i ananasowe przelać do rondelka uzupełnić wodą tyle by było 800ml płynu i zagotować. Wsypać galaretki cytrynowe i mieszać do rozpuszczenia. Zimne wylać na masę serową i zostawić w chłodzie do zastygnięcia.
Smacznego życzę!