Do góry

Desery Przepis na:

Tort smietankowo-malinowy

Tort smietankowo-malinowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 159

Dodano:

Odsłon: 219

Wysmienity tort smietankowo-malinowy.POLECAM!!!! Do tortu potrzebny jest spód,do dekoracji upeklam bezy.wszystko to znajdzieci u mnie w przepisach lub na moim kanale. Srednica tortu 23 cm

Składniki

  • 450g mrozonych malin
  • 3 lyzki cukru
  • 10 platek zelatyny
  • 400ml smietany kremówki
  • 500g serka mascarpone
  • waniliowy ekstrakt
  • na tynk:250ml smietany,250g serka mascarpone,2 lyzki cukru pudru
  • barwnik spozywczy
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tort smietankowo-malinowy

Przygotowanie

  1. spód rozkroic na cztery blaty.Kazdy blat nasaczamy woda z sokiem z cytryna i 2 lyzki cukru pudru.Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie.
    Mrozone maliny zasypujemy cukrem ,gotujemy,przecieramy przez sitko,dodajemy dobrze odcisnieta ,namoczona zelatyne,wymieszac odstawic na bok.
    Ubijamy smietane z cukrem pudrem dodajac serek.Nastepnie do masy wlewamy maliny i kr´tko mieszamy raze.Taka masa przekladamy tort,schladzamy w lodówce na dobre 2 godz.
    Nastepnie przygotujemy tynk:
    Smietanke ubijamy z cukrem pudrem i wanilia .dodajemy serek ubijamy na sztywno.dodajemy barwnik.Obkladamy tort i dobrze wygladzamy.Dajemy do schlodzenia.

  2. Pozostaje nam dekoracja weglug uznania.Ja udekorowalam jezynamii bezikami.Przepisy znajdzieci na moim kanale.Zapraszam!
    zycze smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń