Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wysmienity tort smietankowo-malinowy.POLECAM!!!! Do tortu potrzebny jest spód,do dekoracji upeklam bezy.wszystko to znajdzieci u mnie w przepisach lub na moim kanale. Srednica tortu 23 cm
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
spód rozkroic na cztery blaty.Kazdy blat nasaczamy woda z sokiem z cytryna i 2 lyzki cukru pudru.Zelatyne namoczyc w zimnej wodzie. Mrozone maliny zasypujemy cukrem ,gotujemy,przecieramy przez sitko,dodajemy dobrze odcisnieta ,namoczona zelatyne,wymieszac odstawic na bok. Ubijamy smietane z cukrem pudrem dodajac serek.Nastepnie do masy wlewamy maliny i kr´tko mieszamy raze.Taka masa przekladamy tort,schladzamy w lodówce na dobre 2 godz. Nastepnie przygotujemy tynk: Smietanke ubijamy z cukrem pudrem i wanilia .dodajemy serek ubijamy na sztywno.dodajemy barwnik.Obkladamy tort i dobrze wygladzamy.Dajemy do schlodzenia.
Pozostaje nam dekoracja weglug uznania.Ja udekorowalam jezynamii bezikami.Przepisy znajdzieci na moim kanale.Zapraszam! zycze smacznego!