Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i szybki w wykonaniu tort z delikatną masą śmietanową. Dla tych, którzy nie przepadają za przesłodzonymi, kremowymi masami do tortów. Ta masa ma postać pianki z brzoskwiniowym posmakiem. Przepis na dużą tortownicę
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3017
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2114
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 809
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10387
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3017
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2114
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 809
Składniki
Galaretkę przygotować w 1 szklance wody i ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlewać zimną (ale nie tężejącą) galaretkę i delikatnie wymieszać. Na koniec dołożyć pokrojone w kostkę i osączone brzoskwinie, wymieszać. Masę włożyć do lodówki, aby trochę stężała i nabrała konsystencji masy do tortów.
Spody do ciast nasączyć lekko syropem z brzoskwiń. Sztywniejącą masę wykładać kolejno na spody biszkoptowe (z tych proporcji masy wychodzi więcej niż potrzeba do przełożenia 2 krążków, można z pozostałej masy zrobić deser w pucharkach). Lekko docisnąć każdy krążek. Włożyć do lodówki, aby masa całkiem stężała.
Wierzch udekorować polewą (ja używam polewy w proszku Delecty, która po zastygnięciu ma półpłynną konsystencję: 3 łyżki gorącej wody wymieszać z proszkiem i gotowe)