Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5182
Dodano: 28.12.2011
Odsłon: 10515
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
tort: margaryne zmiksowac z cukrem, dodac jaka miksowac dalej do otrzymania puszystej masy. do masy dodac herbatniki, orzechy, starta na tarce czekolade i sok(dodawac go stopniowo) tak by otrzymac mase dajaca sie formowac (dosc twarda)
na tacy uformowac ksztalt boba, zrobic kilka wglebien palcem, tak by przypominalo gabke. moj tort byl dlugi ok 25 cm. tort posmarowac dzemem i mozna zajac sie przygotowaniem masy cukrowej :)
zelatyne rozpuscic w 30 ml cieplej wody. w garnuszku rozpuscic miod (nie dopuscic do zagotowania). zestawic z gazu, dodac margaryne i zelatyne, mieszac az sie rozpusci (nie podgrzewac!). do miski wsypac 500 g cukru pudru i wlac mase miodowa, zagniatac rekami jak ciasto, w razie potrzeby dosypywac cukru pudru.
kiedy masa przestanie lepic sie do rak (powinna byc jak plastelina) nalezy podzielic ja na czesci i zabarwic barwnikami. ja kazdy barwnik osobno rozmieszalam z kilkoma kroplami wodu, i dodawalam u biala mase, zagniatajac tak dlugo, az masa bedzie rownomiernie zabarwiona. potem rozwalkowac ja na folii i dekorowac tort.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 28 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
mnóstwo pracy,ale rewelacja i fantazja -tylko pozazdrościc.0 Kto głosował? | Odpowiedz

polarna 28 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
moja córa jest wielbicielką gąbki,więc w lipcu dostanie taki torcik na urodziny,piękny:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

cocoblame 28 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
haha jaki fajny pan gąbka:D przeuroczy:)0 Kto głosował? | Odpowiedz